Produktet er tilføjet i din indkøbskurv

Luk

/

Dunlop

Dunlop er en af ??verdens førende dækproducenter, der udvikler og sælger dæk til motorcykler, enduro og motocross. Dunlop leverer dæk som originalt udstyr til mange førende motorcykel producenter såsom Honda, KTM, Yamaha, Suzuki, Husaberg og Ducati.


/

{{$productlist.vars.currentPage}} {{($productlist.vars.info.filteredCount / $productlist.vars.parameters.pageCount) | roundUp}}

  • 41
  • 123
  • Save

    Hvad er Dunlop?

    I 1888 Grundlagdes Dunlop af John Boyd Dunlop i Belfast, Irland. Dunlop iagttog sin lille søn, der kæmpede for at køre på sin trehjulede cykel med massive gummidæk på en brostensbelagt gade. Det var langsom og så ubehageligt ud for den lille dreng. Dunlop besluttede at forsøge at gøre det lettere for hans søn, og pakket dermed dækkene på den trehjulede cykel ind i tynde gummiplader. Så limet han dem sammen og fyldte dækkene med luft ved hjælp af en fodbold pumpe. Dunlops grundlægger havde således udviklet verdens første luftpude-system og lagde fundamentet for det første pneumatiske (luftfyldte) dæk. Startskuddet var gået til Dunlop Pneumatic Tyre Co. Ltd. Det tog mindre end et år, så var Dunlops opfindelse ud på racerbanen for motorcykler. Med hjælp fra Dunlops luftfyldte dæk kunne en mindre kendt fører uden problemer slå hans mere erfarne kolleger. 1890 åbnede Dunlops første dækfabrik i Dublin, og i 1898 blev virksomheden flyttet til England og derefter til USA og Japan. Hurtigt voksede Dunlop til et globalt multinationelt selskab og deres dæk, blev fremstillet og solgt på verdensplan. Takket være Dunlops omfattende erfaring i motorcykel racing med imponerende succeser bag sig er Dunlop nu et meget prestigefyldt navn blandt motorcykel-entusiaster.